Autonieuws

Povere crash score voor Mégane, MG3 en C-Elysée, vijf stuks voor Golf Sportsvan

We trokken even onze wenkbrauwen op toen we zagen dat de Renault Mégane slechts drie sterren haalde op de EuroNCAP crashtests van deze maand. Ook de MG3 en Citroën C-Elysée kregen slechts drie sterren, terwijl de Volkswagen Sportsvan er als enige vijf krijgt, de Ford Tourneo Courier haalt er vier.

De Mégane is echter ontwikkeld op basis van vroegere crashtest-vereisten en haalde destijds nog mooi vijf sterren. Tijden veranderen en die drie stuks zijn dus wat er van overblijft. Waarom EuroNCAP hem nu nog eens test, is ons niet helemaal duidelijk.

Dat de Citroën C-Elysée / Peugeot 301 slechts drie sterren haalt, is iets minder verwonderlijk. De eisen in China - de belangrijkste afzetmarkt voor het duomodel - zijn minder streng dan de Europese. Hetzelfde verhaal is er voor de MG3. Dat de Ford Tourneo Courier vier sterren haalt is ook niet onaanvaardbaar, aangezien het om de personenversie van een bestelwagen gaat, en die scoren altijd iets minder.

Volkswagen was dus de enige die vijf sterren scoorde, de Golf Sportsvan werd daarbovenop onderscheiden voor zijn automatische noodstopsysteem.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen