Autonieuws: Autosalons

Nieuwe Nissan Murano krijgt Juke-sausje overgoten

Nissan stelt op het autosalon van New York de nieuwe generatie Murano voor. Die krijgt - afgaande op de gelekte plaatjes - serieus wat trekjes van de Juke, Nissans succesvolle compacte SUV.

Hoewel de looks van de Murano zijn gebaseerd op die van de Resonance-concept, herken je er onmiskenbaar ook wat trekjes van de Juke in. Zeker achteraan herken je met gemak de kleine rekel. De flank krijgt dan weer gelijkaardige bolle wielkasten. De snoet? Die doet het met de typische V-grille en koplampen met fikse uitlopers.

Amerikaanse markt

In België blijft de Murano een zeldzaamheid, in Amerika vinden de Japanners dan weer gretig aftrek. Dat hij voor de US of A gebouwd is merk je deels aan het - witter dan witte - interieur met brede stoelen, bekerhouders voor liters drank en gigantische armsteunen. Over de motoren is nog niets bekend. De huidige vind je in België met een 2.5 dCi dieselmotor, Amerikanen nemen nu een V6-benzine. De Resonance deed het nog met een hybride-opstelling. Benieuwd of die zijn weg naar de nieuwe Murano gaat vinden.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen