Autonieuws: Concept cars

Is dit Mitsubishi Lancer waar we op zitten te wachten?

Enkele jaren terug heeft Mitsubishi besloten om zich volledig toe te spitsen op de ontwikkeling van SUV's, crossovers en pick-ups. Maar wat als ze een nieuwe versie van de Lancer zouden lanceren? Nikita Chuiko nam zijn digitale pen ter hand en bedacht een waardige opvolger voor de mythische sedan. Is dit de Mitsu waar we op wachten?

Smeulend lontje voor deze renders is het gerucht dat Mitsubishi zou werken aan een nieuwe Lancer Evolution. Op z'n minst eigenaardig wandelgangnieuws, want de Japanners lieten al enkele jaren terug weten dat elke nieuwe Mitsubishi een crossover, dan wel een SUV of een pick-up zou zijn. Een sportieve sedan staat tamelijk ver van die productkeuze.

Nu goed, het geeft ons even de kans om te kijken naar "wat als". Wat als Mitsubishi een nieuwe Lancer globaal op de markt zou brengen. Je moet namelijk weten dat er momenteel nog een nieuwe Lancer wordt verkocht op de Chinese markt, de Grand Lancer. Een auto die werd doorontwikkeld op het oude platform. Tijd dus om vooruit te gaan. Met een nieuwe platform en een nieuwe styling.

Image
mitsubishi lancer render 2019

Die styling kan ons alvast bekoren. Ook al is West-Europa niet zo gek van sedans, deze auto zou succes kunnen oogsten in Spanje, Italië en al zeker Rusland. Moeten we de denkpiste helemaal interessant maken? Stel dat Mitsubishi werkt aan een nieuwe Lancer, een C-segment auto. Dan zal het zonder twijfel beroep doen op materiaal van de Renault-Nissan-Mitsubishi-alliantie. Of iets concreter; deze Lancer kan wel eens op de fundamenten van de Renault Mégane komen te staan. Dromen we helemaal, dan kan Mitsubishi natuurlijk even lief naar Renault Sport kijken voor de componenten van de Mégane R.S.. Waardoor de Mitsubishi Evo XI geboren is.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen