Autonieuws: Fun

Hey Kia, waar blijft die Stinger PHEV?!

Als het aankomt op alternatieve aandrijving is het Zuid-Koreaanse Kia momenteel on a roll. Het heeft zelfs zowat de meest interessante plug-in (Kia Ceed SW PHEV) en EV (e-Niro) op de markt voor mensen met een beperkt budget. Alleen... waar blijft die Stinger PHEV nou, Kia?!

Kijk, laten we er geen doekjes om winden; de Stinger is een dijk van een wagen. Het is de beste nieuwe BMW momenteel op de markt (wegens: bedacht door ex-BMW M-baas Albert Biermann) en het koppelt het rijplezier van een Alfa Romeo Giulia aan de betrouwbaarheid van een Zuid-Koreaan.

Fiscaal interessant

Alleen vinden klanten hun weg niet naar de Stinger in België. Enerzijds omdat het "maar een Kia is" (niet onze woorden, wel de hunne), anderzijds mankeert de fraaie sedan fiscaal interessante motoren. Jep, welkom in België. De Stinger huist namelijk een 2.2 diesel, een 2-liter benzine of een 3.3-liter V6. Motoren waar je leasingbaas niet meteen gelukkig van wordt.

Image
Kia Stinger PHEV Plug-in Render

De Stinger zou dus baat hebben bij een plug-inaandrijving. Denken we even luidop, dan koppelen we de 2-liter benzine van 255 pk aan een elektromotor van 60 pk en een accu van 13 kWh. Een leuk alternatief voor de BMW 330e en Mercedes C 300 De dus, zo'n Kia Stinger PHEV. Nu nog maken, Kia!

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen