Autonieuws: Officieel

Peugeot 2008 is nu helemaal officieel

Na het succesnummer van [de 3008 crossover](https://autofans.be/rijtesten/mpv/7131-rijtest-peugeot-3008-hybrid4) en de lancering van [de 208](https://autofans.be/rijtesten/hatchback/7155-rijtest-peugeot-208-16-vti), stelt Peugeot haar 2008 voor in de hoop wat brokken te maken in het B-segment.

De 2008 is meer dan alleen een op poten gezette 208, het is de eerste wagen van het merk die van in het begin ontwikkeld werd met het oog op een mondiale verkoop en dus voor verschillende regionale zones. Dat mondiale wordt duidelijk als je weet dat de 2008 in Frankrijk, Brazilië en China zal worden gebouwd, meteen de belangrijkste afzetmarkten.

De 2008 is 4.16 meter groot en zou volgens het persbericht het rijplezier van een berline moeten combineren met het robuuste van een SUV.

In het design herkennen we enkele andere Peugeot-modellen. De lichtunits achteraan komen uit de 208 en behouden hun LED-verlichting. De diep ingesneden achterklep en volgens Peugeot lage laaddrempel contrasteren met het dak met dubbele welving, een knipoog naar de Peugeot RCZ. De lijnen langszij ter hoogte van de A- en C-stijl moeten de ruimte binnenin accentueren.

Onder de kap vinden we de gekende e-HDI dieselmotoren terug, samen met de driecilinder VTi-benzinemotoren. Die laatste zouden met een CO2 uitstoot van 99 g/km goed moeten zijn voor de portefeuille van Jan Modaal.

De 2008 wordt in het voorjaar gecommercialiseerd. Een prijs werd nog niet meegegeven.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen