Autonieuws: Officieel

Renault Clio RS 220 Trophy is Nürburgringwonder: 8min23sec

Wat zo'n '220 Trophy' achtervoegsel met je Clio R.S. doet? Wel, het karretje in staat stellen om maar liefst 36(!) seconden sneller over de Nürburgring te knallen dan de reguliere Clio R.S., waarmee het momenteel de snelste B-segment Hot Hatch op de markt is.

Christian Gebhardt, redacteur bij het Duitse Sport Auto stuurde vier nieuwe Hot Hatches van verschillend allooi over de Groene Hel. Te zeggen; een Audi S1, Mini John Cooper Works, Opel Corsa OPC en Renault Clio R.S. 220 Trophy. Hoewel je zou denken dat de S1 het kroontje naar huis neemt dankzij zijn vierwielaandrijving is niets minder waar, de Renault blijkt de rapste rakker van het pak te zijn.

Met een tijd van 8 minuten en 23 seconden is 'ie niet enkel even 36 seconden dan een standaard Clio R.S., hij rijdt de Audi S1 ook nog eens naar huis met 9 seconden. De Mini, die moet net de duimen leggen met z'n tijd van 8 minuten en 35 seconden. De Corsa OPC laat zich dan weer over de Nürburgring sturen in 8 minuten 40.

Image
 renault-clio_rs_220_trophy_edc

Trofeewagen

De Clio R.S. 220 Trophy is een beperkte reeks van de Clio R.S. en ziet zijn vermogen stijgen naar 220 pk en 280 Nm. Belangrijker is dat de EDC-automaat in staat is om twee keer zo snel te schakelen en dat de ophanging sterkere dempers, een directere tandheugel en hydraulische aanslagpunten krijgt. Kortom; geen half werk... en dat laat zich blijkbaar ook tonen op circuit.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen