Autonieuws: Officieel

Nieuwe Renault Twingo R.S. zal er echt nooit komen, zeggen ze

Een klein scheurijzer met middenmotor en achterwielaandrijving, dat had de Twingo R.S. kunnen worden. Maar tussen onze wensen en de waarheid liggen vele hindernissen, en die zijn voor de Twingo R.S. te groot om te nemen.

Na de lancering van de nieuwe generatie Renault Twingo werd een R.S. variant omschreven als weinig waarschijnlijk gezien de te lage volumes die ze ervan verkopen. Vandaag, twee jaar later, bevestigen de Fransen dat er geen Twingo R.S. zal komen.

Putain.

Maar de reden die ze er vandaag voor geven is anders die die ze destijds aanhaalden. Grote meneer bij de R.S.-divisie, Patrice Ratti, geeft aan dat een Twingo R.S. al over minstens 150 pk zou moeten beschikken. Dat zou idealiter uit een viercilinder moeten komen, maar daarvoor is er in de Twingo niet voldoende plaats. Dat wil zeggen dat ze het met de driecilinders moeten doen en dan is 150 pk best veel. Zo veel, dat ze de hele motor zouden moeten herontwikkelen, en dan wordt het project veel te duur. Te duur voor een hothatch in het A-segment. Een Twingo R.S. is dus "almost impossible.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen