Autonieuws: Officieel

WannaCry treft Nissan Qashqai, Juke, Infiniti en Renault

Gijzelingssoftware WannaCry die het voorbije weekend als een lopende vuurtje over computerland vloog heeft ook slachtoffers in de automobiele sector gemaakt. Vooral de Renault-Nissan-alliantie zat met de gebakken digitale peren. Waardoor de productie in verschillende fabrieken moest gestopt worden.

Een voorzorgsmaatregel met economische gevolgen, dat was de beslissing van de alliantie om het voorbije weekend de productie te stoppen in verschillende fabrieken. Oorzaak bij Renault was vooral het vaststellen van enkele met WannaCry geïnfecteerde computers in de Sandouville-fabriek in het noorden van Frankrijk. De site waar Renault de Traffic in elkaar schroeft trouwens. Daarop werd zaterdag meteen beslist om de productie op verschillende plaatsen te stoppen om de impact te bekijken. Vandaag zou zo'n 90 procent van de fabrieken terug actief moeten zijn.

Ook Nissan niet buiten schot

Partner Nissan zat het voorbij weekend ook in de penarie. De fabriek van het Aziatische merk in Sunderland (VK) werd getroffen waardoor productie van Qashqai, Juke, Leaf en Note moest gestaakt worden. Infiniti Q30 en QX30, die ook in Sunderland van de band rollen, kregen een tijdelijke productiestop. Volgende keer toch maar sneller overstappen naar een nieuwe editie van Windows, Renault-Nissan?

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen