Autonieuws: Officieel

Peugeot 208 verder als vijfdeurs

Peugeot maakte bekend de driedeurs 208 te schrappen uit het gamma. Wil je nog een versie met onhandig grote deuren, dan rep je je best naar je dealer.

Een paar stockmodellen met drie deuren zullen ze wel nog hebben staan, maar de levering van een pas geconfigureerde driedeurs 208 zou niet meer mogelijk zijn. Daarmee volgt Peugeot een trend die ook andere automerken aanzette om geen driedeursmodellen meer te bouwen. Die versies zouden onhandig zijn en de deuren best zwaar, waardoor vele klanten voor een vijfdeurs kiezen. En dan is de productiekost van een aparte driedeurs te hoog.

Ook bij Volkswagen werd de driedeurs Golf geschrapt, terwijl bij vele andere merken de nieuwe generatie van hun hatchbacks geen driedeursversies meer telt. Denk aan de Renault Clio, aan de Volkswagen Polo maar ook aan de Kia Ceed. Ford gaat dan weer in tegen die trend door de Fiesta wel nog als driedeurs aan te bieden.

On a sidenote, het heeft ons even tijd gekost om een persfotootje van een driedeurs 208 te vinden voor bij het artikel, dat wil wat zeggen. Het lijkt erop dat de voorbije jaren enkel de 208 GTi by Peugeot Sport als driedeurs gepromoot werd.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen