Autonieuws: Officieel

Eindelijk: Dit kost de Tesla Model 3 in België (2018)

Vijf jaar geleden beloofde Tesla het automotive landschap voorgoed te veranderen met een elektrische sedan voor 35.000 euro die kon wedijveren met een BMW 3 Reeks. De sedan is in België geland, net zoals de uiteindelijke prijs. Hoe betaalbaar de Model 3 nu echt is? Nou...

Moeten we IT'ers en kleine zelfstandigen geloven, dan is de hype rond de Model 3 van Tesla nog steeds real. Gelukkig kunnen we nu ook eindelijk een prijs kleven op de kleinste sedan van het merk. Een auto waarvan Tesla vijf jaar geleden wist te zeggen dat hij in 2016 zou verschijnen met een basisprijs van 35.000 euro. Wat de eerste Belgische klanten - minimaal - zullen betalen voor hun Model 3?

58.800 euro.

Ter verduidelijking; die eerste klanten leggen geld neer voor een Model 3 Long Range, een Model 3 met een accupakket van 74 kWh en twee elektromotoren (AWD). Daarboven staat trouwens nog een Performance-versie met een prijskaartje van 69.700 euro. Die neemt grotendeels de tech over van de Long Range maar weet met zijn vierwielaandrijving in 3,5 seconden naar de honderd te zoeven. De range van de performante versie zit volgens de WLTP-test op 530 km, de Long Range doet het marginaal beter met 544 kilometer.

Was dit niet de betaalbare Tesla?

Een smak geld natuurlijk voor een auto die de laatste vijf jaar de revue passeerde als "Tesla voor het volk", al zal er op termijn natuurlijk nog een basisversie komen. De vraag is echter hoeveel Tesla nog van de prijs zal af weten te prutsen. Eén elektromotor en een kleinere batterij zal die prijs kunnen drukken maar erg ver onder de 50.000 euro zal deze Model 3 niet glijden.

Anderzijds kan je natuurlijk de vraag stellen of Tesla baat heeft bij een auto van onder de 40.000 euro. In dat segment opereren tegenwoordig merken zoals Nissan (Leaf), Hyundai (Kona Electric) en Kia (e-Niro). Waardoor Tesla dus haar eigen segment poogt te creëren met deze Model 3.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen