Autonieuws: Officieel

Daihatsu Copen Coupe is liefste sportwagen ter wereld (2018)

Was het een politieker, hij zou gezamenlijk naar een oplossing zoeken met hulp van het volk in plaats van de regering te laten vallen. Zo lief is de coupéversie van de al op zichzelf geinige Daihatsu Copen.

De Daihatsu Copen moet wel één van de meest unieke roadsters op onze planeet zijn. In die zin dat de Copen zelfs een MX-5 er uit laat zien als een musclecar. Het is een kleintje met tonnen karakter en een alternatief in Japan voor de nogal hoekige KEI-car busjes. Daihatsu viert nu haar cabrio door er een tot 200 stuks gelimiteerde coupé van uit te brengen. Niet met één of ander fake hardtopgefoefel, wel door daadwerkelijk een vast dak op deze Copen te plaatsen. Daar stopt het aangepast plaatwerk trouwens niet, want de van deze generatie stoerdere lichten rondom worden vervangen door ronde exemplaren die knipogen naar de versies van weleer.

Image
daihatsu copen coupe 2019

200 stuks zal Daihatsu van deze Copen Coupé bouwen. Met de 660cc sterke turbobenzine met 64 pk die voldoet aan de KEI-regulaties. Toch gaan we er prat op dat dit bakken fun is om te rijden. Waarom? Daihatsu steekt ook een sper onder de Copen, sportuitlaat, ophangingscomponenten van HKS en lichtgewicht velgen van BBS. Ja, stiekem willen we er eentje. Uit journalistieke interesse uiteraard (hoeveel wafels zouden er in de koffer gaan?).

Image
daihatsu copen coupe 2019

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen