Autonieuws: Officieel

Interieur nieuwe Renault Clio focust op digitalisatie

Met de onthulling van de vijfde generatie Clio om de hoek heeft Renault de plaagcampagne volledig op gang getrokken. Vandaag mogen we alvast turen naar het interieur. Een interieur dat focust op digitalisatie, met dank aan de nodige schermpraal.

Gezien het verkoopsucces van de huidige Clio heeft Renault geen intentie om te wachten tot de verkoop fors daalt om een nieuwe generatie voor te stellen. Te meer omdat concurrenten zoals de Ford Fiesta, Volkswagen Polo, Kia Rio en Seat Ibiza net in het nieuw werden gestoken. In 2019 krijgen we de vijfde generatie Clio voor onze neus geschoven, een plaagcampagne moet ons daar overduidelijk attent op maken.

Schermpraal

We moeten Renault evenwel krediet geven, want waar plaagcampagnes vaak maandenlang plagen met nietszeggende details van de nieuwe wagen toont het merk eventjes het volledige interieur van de Clio. Daar valt meteen de schermpraal op. Centraal is dat een 9,3-duims aanraakscherm (groter dan in de Talisman!), pal voor de neus wordt de klokkenwinkel vervangen door een digitaal display van maximaal 10-duim groot. De nieuwe Clio kan er alvast mee naast de al even digitale Volkswagen Polo gaan staan.

Image
renault clio 2019 teaser

Beide schermen zullen draaien op het Easy Link-systeem, een nieuw besturingssysteem dat Renault ontwikkelde en zal debuteren in de Clio. Naast de schermen merken we nog fysieke knoppen op voor de airco, Renault wil daarnaast nog even meegeven dat de kwaliteit van het interieur op een hoger schavotje staat. Of we anders hadden gedacht van een perspraatje?

Bekijk HIER gelekte plaatjes van het uiterlijk.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen