Autonieuws: Officieel

Ford Puma reïncarneert als... crossover?!

Dit jaar zal Ford maar liefst 3 nieuwe SUV's lanceren op onze markt. De Kuga en Explorer krijgen we al in vol ornaat te zien, later dit jaar zal Ford ook nog de Puma lanceren. Jawel, de sportieve coupé uit de jaren 90 reïncarneert als crossover. Sidder en beef, coupéfan.

Heilige huisjes zijn er om in te trappen, dat weet de autosector maar al te goed. Denk maar een Porsche dat plots een SUV begon te verkopen. Mitsubishi, die gingen nog een stapje verder. Het Japanse merk trok de Eclipse-naam van een begerenswaardige coupe vanuit de jaren 90 en 2000 om het op een crossover te plakken. De Eclipse Cross was geboren.

Gevilde Puma

Een strategie waar Ford zonder twijfel jaloers op was. Want de Blauwe Ovaal besluit nu de Puma terug in het leven te roepen. Nee, niet als lollige coupé, wel als praktische crossover die tussen EcoSport en Kuga moet komen te staan. Een crossover met plaats voor twee rechtopstaande golfzakken in de koffer. Niet dat we daar ooit al om hebben gevraagd hoor, Ford.

Onder de kap spreekt Ford over vermogens tot 155 pk, milde-hybride-technologie en driecilinders. De Puma krijgt later dit jaar zijn debuut voor klanten die "op zoek zijn naar een auto die met evenveel gemak de aandacht trekt op vrijdagavond als bouwpakketten vervoert op zaterdagnamiddag". Jawel, dat is Fords verkoopargument voor deze Puma.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen