Autonieuws: Officieel

Elektrische Ford Mustang Mach-E kent zijn prijs: € 48.000

Ford laat er geen twijfel over bestaan: de Mustang Mach-E zal een gevaarlijke rivaal worden voor de Tesla Model 3 en Model Y. Met zijn instapprijs van 48.000 prijst hij zich identiek aan die Model 3 én krijg je meer theoretische range. Of hoe den Amerikaan ten oorlog gaat op Europese bodem...

Ooit al van de "Regel van 3" gehoord? Nee, niet die wiskundige regel, wel de regel die stelt dat een elektrische auto maar zo populair is als zijn verhouding tot de Tesla Model 3. Bij Ford lag die regel duidelijk dicht bij de hand tijdens het opstellen van de prijslijst van de Mustang Mach-E. Want de elektrische crossover/SUV zet zich opvallend interessant in de markt.

Op de hielen

Zo kleeft Ford een instapprijs van 48.000 euro op de Mustang Mach-E Standard Range. Die gebruikt een 258 pk sterke elektromotor op de achteras, heeft een accu van 76 kWh en kan een theoretische range optekenen van 450 kilometer. Nemen we er even die Tesla Model 3 bij? Die kost als Model 3 Standard Range Plus 38.000 euro. Voor dat geld krijg je een elektromotor op de achteras van 340 pk, een accu van 54 kWh en een theoretische range van 409 kilometer. Minder pk's dus voor de Mach-E maar wel meer range (in theorie) dan de Model 3.

Image

Bijkomstig, de Mach-E is uiteraard een crossover, waardoor je 'm in principe moet vergelijken met de Tesla Model Y, een auto waarvan momenteel nog geen prijzen bekend zijn. Al is het aannemelijk dat die net wat duurder zal zijn dan de Model 3. Waardoor deze Mustang Mach-E wel heel goed voor de dag komt.

Opties? Welke opties?

Nu goed, waarschijnlijk kan Ford zo'n "lage" prijs naar voren schuiven omdat het een hoop uitrusting verstopt achter de optielijsten. Wel, ook dat valt reuze goed mee. Zo kan je bijbetalen voor een lakkleur en binnenbekleding én kan je nog het Technology Pack aanvinken. Dat pakket van 1.700 tot 3.800 euro (afhankelijk van de uitvoering) bevat onder andere een opgewaardeerd audiosysteem, een 360°-camera, een rits veiligheidsnufjes en een vast panoramisch dak. Op zoek naar nog meer opties? Pech! Alles zit er eigenlijk standaard op. Oké, je kan nog 399 euro bijbetalen om je Mach-E thuis te laten afleveren. Welkom in het post-Corona-tijdperk!

Image
Ford Mustang Mach-E prijs belgie

Zoals hierboven al even aangehaald komt de Mach-E er in verschillende uitvoeringen. Initieel zijn er vier versies waar je uit kan kiezen, op termijn komt daar nog het GT-topmodel bij. De huidige keuzelijst ziet er als volgt uit:
Mach-E Standard Range RWD: 258 pk - 76 kWh - 450 km range - €48.000
Mach-E Extended Range RWD: 285 pk - 99 kWh - 600 km range - €56.150
Mach-E Standard Range AWD: 258 pk - 76 kWh - 420 km range - €54.950
Mach-E Extended Range AWD: 338 pk - 99 kWh - 540 km range - €64.425

Timing is alles

Op de zakelijke markt heeft deze Mach-E alvast alle wapens in huis om potten te breken. Al zeker nu steeds meer bedrijven elektrificatie doorvoeren op hun wagenpark. Toch hangt er een wat donkere wolk boven deze Mach-E, want dankzij Covid_19 moest de productie tijdelijk gestaakt worden. Het resultaat? Dit jaar moeten we deze elektrische crossover niet meer verwachten op Europese bodem. Ford hoopt evenwel in het eerste deel van 2021 de Mach-E uit te rollen in Europa. Net op het moment dat ook Tesla hoopt de Model Y te lanceren in onze contreien. Saillant detail: die Model Y zal dan van de band gaan rollen in Duitsland, terwijl deze Mach-E helemaal uit Amerika moet komen.

Wat vinden jullie van deze Ford Mustang Mach-E? Laat het weten in de comments!

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen