Autonieuws: Officieel

Volvo verzekert levenslange garantie op vervangonderdelen

Volvo gaat er prat op dat ze kwaliteitsonderdelen produceren en daarom geven breiden ze de garantie op die officiële vervangstukken uit. Levenslang.

Maar wat wil dat eigenlijk zeggen? Volvo vindt dat de klant nooit een tweede keer moet betalen voor het vervangen van hetzelfde onderdeel. De garantie geldt dan ook op de onderdelen die uit de officiële winkel komen en als vervangstuk dienen tijdens het leven van de Volvo.

De garantie is echter niet overdraagbaar tussen eigenaars, dus 'levenslang' geldt hier enkel als de Volvo-rijder bij wie het stuk vervangen werd geen afscheid neemt van de wagen. De regeling geldt vanaf 1 juli van dit jaar en geldt niet op accessoires, merchandise, service- en slijtagedelen en ook niet op onderdelen die volgens fabrieksinstructies periodiek moeten worden vervangen. De Volvo-oliefilters worden vanaf volgend onderhoud dus niet plots gratis. Wel zegt Volvo dat er geen kilometerbeperking zit op de garantie. Een stevige uitspraak, want Volvo's durven nogal eens bekend staan om hun hoge kilometerstanden.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen