Autonieuws: Officieel

Officieel: McLaren Sabre is nieuwste Britse hypercar

Als een vroeg kerstcadeau haalde McLaren het doek van de Sabre. Dat is de nieuwe extreme sportwagen van het merk. Al blijft de productie beperkt tot een handvol stuks.

McLaren gooit een hele hoop pk-geweld tegen de Sabre aan. Zo is hij voorzien van een 4.0 V8 twinturbo en die geeft je lekker 836 pk. 800 Nm koppel zijn ook je deel, zodat de wagen de een van de krachtigste productieauto's van McLaren-makelij wordt. Hij nestelt zich ook tussen de snelsten, met een topsnelheid van 351 km/u.

rood en wit

De McLaren Sabre krijgt een tweekleurige lak en heeft een hele hoop aerodynamische elementen. Zo is de front splitter erg ver uitgewerkt en loopt deze over in de wielkassen. Achteraan vinden we een kont die wat weg heeft van de Senna GT-R. Binnenin krijgt hij dan weer Alcantara-afwerking en carbonvezel accenten.

Image

Vijftien exemplaren worden er gebouwd van de Sabre. Dat is genoeg om een klein aantal grootgeldbezitters tevreden te stellen. Die zullen alvast niet in Europa wonen, want de Sabre is alleen gehomologeerd voor de Amerikaanse wegen. De exclusieve Sabre wordt in Amerika door slechts één dealer verkocht, eentje uit Beverly Hills. Die zal ze alleen moeten afleveren, want alle klanten voor de McLaren Sabre zijn al gekend. Ze hielpen zelfs mee bij de ontwikkeling van de wagen, samen met McLaren Special operations.

Image

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen