Autonieuws: Officieel

Kia EV6: Dit kost hij in België (2021)

Met de EV6 heeft Kia een nieuwe vlaggenschip in handen, een élektrisch vlaggenschip. Wat de elektrische crossover moet gaan kosten? We hebben de Belgische prijzen!

LEES HIER ALLES OVER DE KIA EV6 ____

Begin deze week onthulde Kia de EV6, een nieuwe elektrische crossover die wil overtuigen met zijn indrukwekkende technologieën, uitmuntende range en opvallende looks. Geïnteresseerde klanten weten vanaf nu ook wat zo'n EV6 moet gaan kosten in België, want het Zuid-Koreaanse merk heeft de prijzen vrijgegeven én geeft klanten de kans om nu al te bestellen.

3 Versies

Kia schuift alvast 3 versies naar voren van de EV6. Zo heb je de reguliere EV6, de EV6 GT Line en de EV6 GT. De instap-EV6 krijgt een startprijs van 43.990 euro opgespeld. In ruil krijg je een accu van 58 kWh, een elektromotor op de achteras van 170 pk (350 Nm) en een geschatte WLTP-range van 400 kilometer. Optioneel kan je deze versie nog uitrusten met een accu van 77.4 kWh waardoor je mag spreken over de EV6 Long Range en een voorlopige WLTP-range van "meer dan 510 kilometer".

Image
Kia EV6 prijs belgie

Een trapje hoger zet Kia de EV6 GT-Line vanaf 53.690 euro. Die krijgt standaard de accu van 77.4 kWh (met de daarbij horende range) en laat zich kennen door het specifieke GT-line binnen-en buitendesign, zetelbekleding in Alcantara & vegan leather en LED sfeerverlichting. Helemaal bovenaan staat de EV6 GT met maar liefst 585 pk en 740 Nm koppel. Een Porsche Taycan 4S-beater richting de honderd met een startprijs van 64.990 euro. Opmerkelijk: de reguliere EV6 en GT-line worden dit jaar geleverd, de volbloed EV6 GT pas in het najaar van 2022.

Image
Kia EV6 prijs belgie

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen