Autonieuws: Officieel

Caterham komt in Japanse handen

De Britse constructeur van kleine pretraketten Caterham Cars wisselt van eigenaar. Het Japanse VT Holdings neemt het merk over van de Maleisiërs Tony Fernandes en Kamarudin Meranun. Voor de trouwe fanbase van Caterham is dat goed nieuws.

De gesprekken waren al een tijdje gaande en werden eind vorige maand afgerond. De Maleisische zakenmannen Tony Fernandes en Kamarudin Meranun hebben de eigendomsrechten op Caterham Cars verkocht aan het Japanse VT Holdings. Ex-Lotus-F1-baas Fernandes kocht het Britse sportwagenmerk in 2011.

De liefhebbers van de kleine pretrakketten mogen op hun beide oren slapen: VT Holdings is geen vreemde voor het merk. De Japanners importeren sinds 2009 Caterhams naar het land van de rijzende zon, de tweede belangrijkste markt voor het Britse merk. VT Holdings is ook importeur van Lotus en het motormerk Royal Enfield, en weet dus wel weg met Britse traditie.

De CEO van VT Holdings, Kazuho Takahashi, wil die traditie in ere houden: “We hebben niet alleen een wereldberoemd sportwagenmerk gekocht, maar zijn ook de voogd geworden van een autolegende. We zullen de Seven beschermen en verder ontwikkelen zodat hij blijft beantwoorden aan toekomstige wettelijke vereisten.”

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen