Autonieuws: Officieel

Renault Mégane E-tech Electric: Dit zijn de specs!

Renault was met de Twizzy en Zoe één van de eerste automerken die elektromobiliteit op grote schaal omarmde. Binnen afzienbare tijd komt er ook een elektrische versie van de Mégane. De Mégane E-tech Electric is geboren!

Renault speelt al langer met het idee van een elektrische Mégane. Al heeft het bewust gewacht tot de populariteit groot genoeg was om een versie op stroom te lanceren. Er wordt daarbij geen nieuwe naam uit de lade gehaald, nee de elektrische hatchback zal door het leven gaan als Mégane E-tech Electric

Cross-EV

Nu goed, we zeggen wel "hatchback" maar de eerste plaatjes van deze auto tonen een ietwat verhoogde auto. Een crossover dus. Dat heeft uiteraard met de plaatsing van de batterijen te maken. Dat accupakket meet 60 kWh groot. Renault koppelt dat aan een elektromotor van 217 pk en 300 Nm koppel. Goed voor een WLTP-range van 450 kilometer volgens Renault. Al zal je dan een verbruik van 13 kWh/100 km moeten halen met deze knaap. EV-rijders weten dat dit nogal aan de lage kant is.

Image
Renault Mégane E-Tech Electric Prototype

Nu goed, de basis onder deze Mégane is alvast het CMF-EV-platform dat samen met Nissan specifiek werd ontwikkeld voor elektrische auto's. Snelladen DC zou daardoor aan 160 kW mogelijk moeten zijn. Dit kan wel eens een interessant alternatief worden voor de Volkswagen ID.4.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen