Autonieuws: Officieel

Budgetalarm: Dacia lanceert dit jaar nieuwe zevenzitter

Dacia trekt in september het doek van een nieuwe zevenzitter. Of dit een spirituele opvolger wordt van de Lodgy MPV ofwel een grote broer voor de Duster is momenteel nog niet helemaal duidelijk. Al zal het de eerste auto worden van het Roemeense merk dat wordt gelanceerd onder de nieuwe huisstijl.

Met de Sandero, Spring, Logan en Duster heeft Dacia een relatief jong gamma. De huidige Lodgy draait echter al wat jaren mee. Waardoor het pensioen om de hoek loert. Op het Duitse autosalon IAA zal Dacia een gloednieuwe zevenzitter voorstellen. De kans is groot dat dit de spirituele opvolger wordt van de Lodgy.

SUV of MPV?

Een zevenzitter is uiteraard niet nieuw bij Dacia, want de Lodgy vervult al jaar en dag die taak. Momenteel kan je die Lodgy nog op de kop tikken voor minder dan 14.000 euro. Dat is amper 2.000 euro per inzittende. Er is geen enkel merk dat beter kan doen. In september zal Dacia echter een nieuwe zevenzitter voorstellen. En gezien de tanende interesse in MPV's en de stijgende interesse in crossovers is de kans reëel dat Dacia's nieuwe zevenzitter een crossover zal worden.

Image
Dacia IAA 2021

We weten namelijk al langer dat Dacia werkt aan een grote broer voor de Duster. Met de Bigster concept toonde het merk zelfs al een eerste voorproefje. Benieuwd of ook de prijs bigger zal worden...

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen