Autonieuws: Varia

Dit is de nieuwe Peugeot 208

Officiële beelden houden tot op het moment van de effectieve voorstelling? My god, that's so 1999... In 2011 lek je de beelden op een professionele manier, kom je daarmee in de pers en een maandje nadien doe je het gewoon nog eens. Twee keer raak dan! Peugeot is daar geen uitzondering op. De beelden van de gloednieuwe 208 lekten vandaag uit. De opvolger van de 207 zal zeven centimeter korter zijn dan zijn voorganger en daarmee 110 kilogram lichter zijn. Onder de kap vinden we zeven motoren terug, vijf diesels en twee benzinemotoren. Aan de benzinekant doen een nieuwe 1.0 en 1.2 driepitter hun intrede. De zuinigste is goed voor 4,3 liter per 100 km en een uitstoot van amper 99 g/km.

Qua looks ligt de 208 in de lijn die Peugeot tekende met de 508 en RCZ. Ook de 308 kreeg die opfrisbeurt al eens. Nieuwe koplampen langs beide zijden, een opgefriste snoet en vernieuwd interieur. Binnenin valt ons vooral het ontbreken van het instrumentenpaneel op. De tellers moesten daar ruimen en krijgen hun plekje bovenaan op het dashboard.

Voor de sportievelingen delen we nog mee dat Peugeot opnieuw een GTI variant zal aanbieden. Ze doet dat na het aanzienlijk succes van de DS reeks van Citroën. Onder de kap al een 1.6 schuilen met 200 pk.

Via Autoweek

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen