Autonieuws: Varia

Dempsey wint spectaculair 4 breed in Indy Lights Freedom 100 (video)

Nee, niet alleen NASCAR maakt gebruik van de ovale circuits en ja, die races kunnen ook spannend zijn. Tijdens de Freedom 100 (nvdr: Amerikaanser kan de naam niet zijn) bewees Dempsey dat nog maar eens toen hij op spectaculaire wijze als eerste over de finishlijn kwam met 0,0026 seconden voorsprong.

De Freedom 100 is een bekende race in de Indy Lights klasse die 'in het voorprogramma' van de ultieme Indianapolis 500 valt. Zondag is het immers een hoogdag voor motorsportfans aller klassen. De Coca-Cola 600 in de NASCAR, de Indy 500 en de GP van Monaco kunnen aan iedereen wel wat bieden. Kleine hondjes, dure handtassen en grote boten? Daar moet je voor in Monte Carlo zijn. Een joviale sfeer, de geur van benzine en wagens met 900 pk die constant 10.000 toeren per minuut draaien? Dan is de Coca-Cola 600 iets voor jou. Spannende finishes met vier op één lijn? Indy 500, zo zien we nog maar eens in volgend filmpje.

In volgend filmpje zien we niet één of niet twee maar zelfs vier Indycars op één lijn finishen. Dempsey maakte op het juiste moment gebruik van de slipstream en schoot naar voren. Hij won de race met 0,0026 seconden voorsprong, van spannend gesproken.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen