Autonieuws: Varia

Infiniti toont interieur Q30: waan je in de A-Klasse

De Japanse luxedivisie van Nissan, Infiniti, heeft een foto vrijgegeven die het interieur van haar nieuwe Q30 hatchback toont. De samenwerking met Mercedes, die wordt daardoor wel heel duidelijk...

Infiniti maakt er geen geheim van dat haar Q30 hatchback gebaseerd is op de Mercedes A-Klasse. Hoewel er tot op dit moment gedacht werd dat die 'samenwerking' zich vooral beperkte tot technologie en techniek blijkt er toch meer aan de hand. Letterlijk, want elke fysieke knop in het interieur van de Q30 kom je ook tegen in de A-Klasse. Van elektrische ramenknop tot de knopjes op het stuur. Of er nog wat A-Klasse mag zijn? Natuurlijk! De instrumentencluster komt recht uit de kleine Mercedes, net zoals de lay-out van de aircobediening.

Is er dan niets anders?

Gelukkig weten ze bij Infiniti toch nog iets of wat hun eigen sausje over het geheel te gieten. Zo ziet de vorm van het dashboard er een stuk volwassener uit dankzij het ontbreken van puisterige ventilatiemonden die je in de A-Klasse tegenkomt en verdwijnt de tablet op het dashboard naar een stilistisch knapper exemplaar in het dashboard.

Op 15 september (Autosalon van Frankfurt) krijgen we alle informatie over de hatchback van Infiniti. Niet veel later zal de wagen in productie gaan in de Nissan-fabriek in Sunderland (VK).

Image
Mercedes-A-VS-Infinti-Q30

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen