Autonieuws: Varia

Gelekt: Renault Clio RS "Plus"

UPDATE: Renault bevestigt komst van deze opgepompte R.S..
Op de Monaco GP zal Renault een nieuwe versie van de Clio voorstellen. Terwijl jullie zaten te raden wat het zou kunnen zijn, lekten wat plaatjes zomaar het net op.

Of de wagen 250 dan wel 275 pk krijgt is nog helemaal niet duidelijk. Al lijkt het ons sterk dat ze zoveel vermogen in de Clio pompen, terwijl de vorige Megane RS werd uitgewuifd met 275 pk.

Wel krijgen we op de beelden te zien dat het stuur een LED-strip krijgt om het perfecte schakelmoment aan te duiden, net zoals in de racerij. We zien ook de aparte dagrijverlichting die het RS-logo nabootst. Voor meer info is het afwachten op de officiële berichtgeving volgende week.

Image

Update

Renault heeft zelf de komst van deze speciale Clio R.S. aangekondigd. Over pk's en naam is het nog steeds speculeren, al weten de Fransen te zeggen dat ze met deze speciale variant de 40e verjaardag van Renault Sport vieren en de terugkeer naar het F1-circuit.

Veel woorden maken ze er verder niet aan vuil, al heeft Patrice Ratti, Managing Director van Renault Sport, nog te zeggen dat het project 'slightly crazy' is. 27 mei stelt Renault de opgepompte Clio R.S. officieel voor.

Image
Renault-Clio-RS

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen