Autonieuws: Varia

Lexus gelooft niet in "Duitse line-up"

In haar strijd voor marktaandeel ziet Lexus geen heil in het vullen van elke niche. Een line-up met modellen met een duidelijke functie én op termijn misschien een geëlektrificeerde auto in het gamma die verder gaat dan de hybride-opties momenteel.

Wereldwijd verkoopt Lexus een dozijn aan verschillende auto's, waarvan je er zeven op onze markt kan kopen. Meer dan genoeg volgens het Japanse merk, want het heeft geen zin om 38 verschillende modellen aan te bieden met 69 verschillende configuraties. Zoals den Duits, zeg maar. Waardoor het Japanse merk geen model te veel in haar gamma wil hebben staan. Zo vervangt de ES binnenkort de GS en komt er nog een nieuw compacte crossover, de UX, in het gamma. Waarna de expansie van het merk er zo goed als op zit.

Of toch niet helemaal, want er bestaat geen twijfel dat het merk werkt aan een geëlektrificeerde auto die boven de hybride-optie moet komen te staan. Of het nu gaat over een plug-inhybride, waterstofwagen of pure elektrowagen is nog koffiedik kijken. Net zoals het feit of het dan zal gaan over een bestaande wagen die een extra variant krijgt of dat Lexus een aparte wagen zal creëren.

Wat we wel weten is dat Lexus stelselmatig haar modellen op het TNGA-platform aan het zetten is (zoals de nieuwe ES) en dat dit platform ook wordt gebruikt voor de Prius Plug-inhybride. Binnenkort een ES plug-in? We zouden er vijf euro op durven zetten...

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen