Autonieuws: Varia

Audi: Voorsprong door techniek ligt bij... Tesla?!

Kersvers CEO van Audi, Markus Duesmann, heeft tegenover Duitse media grif toegegeven dat Tesla een paar jaar voorop ligt in de EV-race. Tesla fanboys, temper je enthousiasme.

De Volkswagen Group is volop bezig aan een elektrische revolutie. Alleen wil dat natuurlijk niet zeggen dat VAG de koploper is in de EV-race. Dat wordt stilaan zelfs door de groep toegegeven. In interview met Duits medium Handelsblatt deed nieuwe Audi-CEO Markus Duesmann wel een zeer frappante uitspraak.

Voorsprong door Elon?

De 51-jarige Audi-topman die jarenlang ingenieur was bij Mercedes, BMW Sauber F1-Team en BMW Cars liet namelijk weten dat het duidelijk is dat Tesla op batterijvlak verder staat. Simpelweg omdat het Amerikaanse merk auto's rond accu's bouwt. Volgens Duesmann staat het merk zeker twee jaar voor op vlak van software en autonoom rijden. Dat laatst haalt 'ie niet toevallig aan, want in 2010 was Duesmann verantwoordelijk voor de rijhulpsystemen bij BMW. Waardoor de man enige affiniteit heeft met autonome technologie.

Image
Audi Tesla voorpsrong

Vooral die rijhulpsystemen lijken een doorn in het oog te zijn voor het Duitse concern. Herbert Diess, de voorzitter van van de raad van bestuur van de Volkswagen Group gaf eerder ook al te kennen dat het continu updaten van de software aan boord van Tesla's een systeem is dat geen enkel ander automerk momenteel kan bieden. Wees er dus maar zeker van dat er met de nodige jaloezie naar dat kleine merkje uit Californië wordt gekeken. Kijk, Tesla-eigenaars kunnen weer met een glimlach het weekend in rijden.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen