Autonieuws: Officieel

Renault brengt Twingo en nieuwe variant Clio RS mee naar Genève

Renault zal in Genève een nieuwe versie van de Clio R.S. voorstellen. Daarnaast zullen ze ook de nieuwe Twingo in de kijker zetten. Dat bevestigde het Franse merk zopas

Renault wil nog niet teveel kwijt over de nieuwe variant van de Clio R.S. maar als je alle eerdere speculaties bij elkaar neemt dan zou het wel eens om een Gordini-variant kunnen gaan. Die zou bruter worden, iets wat de huidige generatie Clio R.S. wel zou kunnen gebruiken. Bij zustermerk Nissan toverden ze in Los Angeles de Juke Nismo RS uit hun mouw, dus het zou wel eens kunnen dat ook de Clio R.S. 15 pk extra cadeau krijgt.

De nieuwe Twingo zou de derde generatie van het model worden, nadat de eerste generatie het bijna twee decennia uitzong en de carrière van de tweede generatie een stuk korter bleek. De nieuwste Twingo zou volgens bronnen achterwielaangedreven zijn en werd ontwikkeld in samenwerking met Smart. Ook de motor zou achterin zitten, iets wat we niet van een Renault gewend zijn. Voor de lijnen zou Renault kijken naar de Twin'Z, al zou de Twingo iets minder bruut worden dan de Twin'Run.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen