Autonieuws: Officieel

Opel verkocht al 200.000 Mokka's in 18 maanden

Opel heeft er een succesnummer bij. De Opel Mokka is in slechts 18 maanden na zijn marktintroductie al 200.000 keer over de toonbank gevlogen en groeit daarmee uit tot Opel's Europese bestseller.

Nieuwe mijlpaal

Nog geen jaar nadat de Mokka in april 2013 de kaap van 100.000 verkochte stuks overschreed, kunnen ze bij Opel vandaag met 200.000 verkochte Mokka's een nieuwe medaille opspelden. Want met dit aantal verkochte stuks is de Mokka de derde beste verkochte SubCompact SUV in Europa - met een marktaandeel van 11,3% in het segment.

En aan dat succes lijkt voorlopig geen einde te komen. Want Opel noteerde in februari 2014 een absoluut recordaantal verkochte Mokka's.

Noord-Europese topper

Wat Noord-Europa betreft, is de Mokka koploper in Scandinavië. Zowel in Finland als in Noorwegen ontpopte hij zich als segmentleider, met een aandeel van respectievelijk 24% en 21% in zijn voertuigklasse. In het VK heeft hij een aandeel van 17%. In Duitsland staat de Mokka bovenaan het volledige SUV-segment: een markt­aandeel van bijna 12% in de eerste twee maanden van 2014 plaatst op Mokka op nummer 1, volgens het Duitse Federale Bureau voor Motorvoertuigen (KBA).

We waren destijds ook positief over de Mokka. Maar dat hij zo'n succes zou worden, hadden wij tijdens onze test niet durven verwachten.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen