Autonieuws: Varia

Eindelijk: Tesla Model Y nu ook als zevenzitter in Europa! (2024)

Juich als je een EV zocht, maar dan wel eentje met zeven zitplaatsen. Voortaan kan je namelijk ook bij ons je complete kroost kwijt in een Tesla Model Y. Zo was er al langer een variant met derde zitrij verkrijgbaar in thuismarkt VS maar die is nu eindelijk ook te bestellen in ons eigenste Europa.

De Tesla Model Y schopte het vorig jaar nog tot bestverkochte auto van Europa, en we snappen best waarom. De elektrische SUV is namelijk voor veel goed want hij biedt flink wat waar voor je geld in zijn basisvorm, terwijl hij als Performance bloed- maar dan ook bloedsnel is. Waar de Model Y dan weer niet goed voor was, was het vervoeren van meer dan vijf personen. Zo kon je in de VS wel al sinds den beginne een versie met een derde zitrij bestellen maar die waagde nooit de oversteek naar Europa… Tot nu!

Niet voor élke Model Y

Tesla heeft namelijk eindelijk een Model Y met zeven zitplaatsen aan zijn configurator toegevoegd, ook in België. Daar vind je de derde zitrij terug als optie en dan monteert Tesla twee extra stoeltjes achterin waar volwassenen misschien niet veel mee zijn, maar kinderen wel. Qua koffervolume gaat de Model Y er dan wel wat op achteruit, wat natuurlijk maar logisch is gezien de extra mechaniek die bij zo’n derde zitrij komt kijken. Zo blijft er achter die jump seats 363 liter kofferruimte over en met de derde zitrij in de koffervloer geklapt, past er 753 liter achterin. Vink je de optie niet aan, dan beschikt een Model Y standaard over 854 liter koffervolume achter de tweede zitrij.

Image
Tesla Model Y zevenzitter 2024

De optie moet hier 2.500 euro kosten maar jammer genoeg kan je die ook niet aan eender welke Tesla Model Y toevoegen. Voorlopig valt de derde zitrij enkel te combineren met de Long Range All-Wheel Drive van 52.980 euro en dus niet met de basisversie van 45.980 euro. Dat betekent dat je minstens 55.480 euro kwijt bent voor een Tesla Model Y met zeven zitplaatsen… Maar goed, het kan tenminste wel!

 

Meer EV’s in de gratis EV-Gids

Wil je het complete marktoverzicht van alle EV’s ontdekken? Klik dan door naar de Autofans EV-Gids 2024 of blader hieronder meteen door het magazine!

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen