Autonieuws: Officieel

Officieel: Audi A4 facelift (2018)

Na drie jaar op de markt krijgt de Audi A4 een opfriskuur. Die mag uitpakken met het nieuwe S line competition-pakket én moet er natuurlijk voor zorgen dat de A4 als zoete broodjes over de toonbank blijft gaan. Waardoor zowel Berline als Avant meteen onder het mes mogen.

Het merk met de vier ringen spreekt niet van een facelift, wel van modeljaar 2019, waardoor de Duitsers wat de opfrissingspolitiek van de Amerikanen en Japanners over nemen. Hoe dan ook, de A4 mag een gewijzigd pak aantrekken. Subtiel natuurlijk, want het blijft wel een Audi. Vanaf de uitrusting Sport en Design krijgt het front een sportievere look dankzij aangepaste luchtinlaten met grijze accenten.

S Line competition

Verder mag de A4 een nieuwe uitrustingslijn van Audi lanceren. Er was al een S Line, voortaan is er ook een S Line competition. Kwestie van je A4 nog meer de looks van de RS te geven, zonder de motorische oomph. Zo krijgt de Avant-versie (lees: de stationwagen) zelfs de spoiler van een RS aangemeten. Daarenboven mag je naar de buitenwereld ook langs opzij te kennen geven dat je met een Audi rolt, dankzij het logo dat af-fabriek op de achterdeuren wordt gekleefd.

Image
audi-a4-facelift-2018

Terug iets interessanter zijn de 19-duims velgen, rode remklauwen en sportophanging. Binnenin dan weer koolstofvezel inlegstukken en sportzetels vanuit een S4. Al moet je voor die laatste nog even wat extra geld laten liggen. Wat leasingrijders vooral moeten weten; standaard adopteert de A4 twee brede, trapeziumvormige uitlaatopeningen die de ronde uitlaten van voordien vervangen.

Over opgefriste motoren rept Audi met geen roer (niets nieuws onder de zon dus waarschijnlijk), vanaf deze zomer zal de voorverkoop van de A4 Berline en A4 Avant "modeljaar 2019" van start gaan.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen