Autonieuws: Officieel

FCA hoopt bij te benen door in zee te gaan met Google & Samsung

Fiat Chrysler Automobiles heeft laten weten dat het samen met Google en Samsung werkt aan een systeem om alle auto's van de groep te connecteren tegen 2022. Op die manier poogt het bedrijf haar "autonome" achterstand tegenover andere automerken in één klap goed te maken.

Heb je het over autonome wagens, elektrische motoren en mobiliteitsoplossingen, dan blijft het opvallend stil bij Fiat Chrysler Automobiles. De gigant was zo druk bezig met de wederopbouw van Maserati, het succes van Jeep en het bouwen van motoren met +700 pk dat het die details wat over het hoofd zag.

Tot nu, want FCA - met Fiat, Chrysler, Dodge, Alfa Romeo, Maserati, Jeep en Ram in handen - heeft laten weten dat het tegen 2022 al haar nieuwe auto's met elkaar zal connecteren om zo toekomstige auto-deel- en autonome-technologieën uit te kunnen werken. Daarvoor leunt het op Google en Samsung voor de ontwikkeling van de software. Google levert het besturingssysteem, Samsung een cloudplatform voor de connectie. Initieel zal het systeem in staat zijn om te voorspellen wanneer een auto onderhoud nodig heeft, waar je best kan gaan tanken en levert het ook reclame van lokale bedrijven. Of we hier op zitten te wachten?

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen