Autonieuws: Officieel

Oh yeah: Mazda werkt aan zes-in-lijn!

De weergoden mogen ons deze ochtend niet gunstig gezind zijn, de motorengoden des te meer. Mazda heeft via haar financiële resultaten namelijk te kennen gegeven dat het volop bezig is met de ontwikkeling van een zes-in-lijn-motorenfamilie. Jawel, zowel een diesel- als benzine-zespitter binnenkort bij Mazda!

Terwijl automerken massaal aan het afstappen zijn van de grootste motoren in haar familie besluit Mazda met een nieuwe big daddy op de proppen te komen. Na jaren viercilinders in elkaar te schroeven zal het merk in de toekomst namelijk met een zes-in-lijn op de proppen komen. Jawel, een zes-in-lijn, in een Mazda. Kijk, daar gaan onze voetjes ook spontaan even van aan het dansen.

zes in de zes?

Specifiek gaat het over een motorenfamilie. Of iets concreter; twee varianten. Zo heb je een dieselversie én een benzinevariant met SkyActiv-X-tech. Die technologie laat het toe om benzine zelf te laten ontbranden in de motor. Zoals een diesel zeg maar. Het resultaat is het plezier van een benzine met de mussendorst van een diesel. Daarenboven zal de zes-in-lijn gebruik maken van mild hybridetechnologie. Een hybride-zes-in-lijn SkyActiv-X... wedden dat je dit deze ochtend niet zag aankomen?

Daarnaast kondigt Mazda tijdens het bekendmaken van haar financieel boekjaar aan dat de motor in de lengte zal gaan liggen en kan gekoppeld worden aan vierwielaandrijving. Zitten ook in de pijplijn; een volledig elektrisch model van Mazda én een wankelmotor. Al zal die laatste hoogstwaarschijnlijk worden gebruikt als range-extender. Een Mazda6 met zes-in-lijn... zet zo maar voor de deur, Mazda!

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen