Autonieuws: Officieel

Hyundai Grandeur facelift toont designrichting

De bij ons niet verkochte Grandeur telt in thuisland Zuid-Korea als een absoluut vlaggenschip voor Hyundai. Die sedan kreeg zopas een facelift die Hyundai's designrichting van de komende jaren stevig in de verf zet.

Organische en ruitvormige lijnen, zo zal je de toekomstige designrichting van Hyundai gaan herkennen. Dat steekt de Grandeur facelift alvast niet onder stoelen of banken. De faceliftversie van de populaire Zuid-Koreaanse sedan ging namelijk een stuk verder dan enkele nieuwe velgendesigns aanbieden.

Audi af

Kijk alvast naar de snuit die de ondertussen wel gekende grille van Hyundai naar een nieuw niveau tilt. Ruitvormige koplampen die in de met ruiten bezaaide grille lopen? Check. Het oog klassevol maar ook wat ongewoon. Al oog het een stuk minder generisch dan de "Audi-grille" die de Grandeur voordien droeg.

Image
Hyundai Grandeur facelift

De achterzijde laat Hyundai - letterlijk - nog wat in het donker maar daar zien we alvast één zwierige doorlopende lijn die fungeert als achterlicht. De trend van het moment en dus ook bij Hyundai. Al zijn wij vooral fan van het opgefriste interieur. Puur visueel hoeft dit niet onder te doen voor gerief van Audi, BMW en Mercedes. Met knappe materialen, rustgevende materialen en genoeg digitale schermen.

Image
Hyundai Grandeur facelift

Voorin deze Grandeur een 2.5-liter benzine gekoppeld aan een 8-trapsautomaat. Daarnaast plant Hyundai een hybrideversie die een 2.4-liter benzine gebruikt in samenwerking met een 50 pk sterke elektromotor en een accu. Uiteraard heeft deze Grandeur niets op onze markt te zoeken maar de kwaliteit van het interieur mag gerust doorsijpelen naar Europese modelletjes...

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen