Autonieuws: Officieel

Nissan investeert geen eurocent meer in verbrandingsmotoren

**UPDATE: Nissan België heeft ondertussen een officieel statement gegeven.** Nissan zet al zijn paarden in op elektrificatie. Want terwijl landgenoten Subaru, Toyota en Mazda nog samen zullen werken aan een nieuwe generatie verbrandingsmotoren, laat Nissan weten dat het geen geld meer gaat investeren in nieuwe diesel- en benzinemotoren.

Nissan zit momenteel wat in een schaduwzone. Want het Japanse merk dat bijna twee decennia kon teren op het succes van de Qashqai, moet zichzelf heruitvinden om in de spotlight te geraken. Volgens Francois Bailly, Senior Vice-President en Chief Planning Officer van Nissan, is de toekomst van het merk elektrisch.

Ja! Maar...

Dat nieuwtje liet de man vallen tijdens een praatje met het Australische magazine Drive. Dat Nissan elektrisch wil gaan is niet geheel een verrassing. Want tegen 2026 wil het merk maar liefst 30 modellen lanceren (wereldwijd). Een groot aandeel daarvan zal een elektrische aandrijflijn onder de carrosserie dragen.

Image
Nissan motoren

Moeten Bailly dan ook geloven, dan zal Nissan geen cent meer investeren in de ontwikkeling van nieuwe verbrandingsmotoren. Waarmee het meteen de deur open laat voor de huidige motoren in de line-up. Bailly doet er dan ook niet flauw over, zo mag je in Afrika nog steeds een nieuwe auto verkopen met een Euro 2-motor. In die zin kunnen de huidige motoren van het Japanse merk - met de e-Power voorop - nog gerust een dik decennia hun weg vinden naar een hoop modellen van het merk. Krasse taal dus, maar wel een berekend gok.

UPDATE 05/06/24

Nissan België heeft ondertussen een officieel statement gegeven:
“Als onderdeel van ons pionierende EV36Zero-programma in het Verenigd Koninkrijk heeft Nissan bevestigd dat voertuigen die in de Sunderland-fabriek in het Verenigd Koninkrijk worden geproduceerd - de volgende generatie versies van de Qashqai, JUKE en LEAF - 100% elektrisch zullen zijn. ICE-modellen blijven voor veel klanten een belangrijk onderdeel van ons wereldwijde portfolio en de ontwikkeling van nieuwe verbrandingsmotoren voor producten in andere markten gaat door.”

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen