Autonieuws: Teaser

Volgende Audi A4 krijgt 1.4 TSI

Volgens het Duitse Auto, Motor & Sport gaat de volgende generatie van de Audi A4, verwacht in 2014, wat downsizen. Een 1.4 TSI behoort dan tot het motorenaanbod.

Traag gaat hij er niet van worden, want volgens dezelfde bron zal de volgende A4, de A4 B9 zoals ze hem intern noemen, 150 kilogram aan overtollig gewicht kwijtspelen. De motor zou over cilinderuitschakeling beschikken - net als de 1.4 TFSI uit onze test met de Audi A1 - en vermogens tussen de 122 en 180 pk meekrijgen.

ook hybride

Maar dat is niet alles, Audi voorziet tegen 2015 ook een plug-in hybride. Die zou gebruik gaan maken van een 2.0 TFSI met 211 pk gecombineerd met een elektromotor van 70 kW. 50 kilometer volledig elektrische radius is volgens Audi genoeg om de meeste klanten naar hun werk te brengen. Op lange termijn denkt Audi de elektrische motor ook aan een diesel te kunnen koppelen.

De lengte van de A4 zou 4.701 mm bedragen, de breedte 1.826 mm, de hoogte varieert tussen de 1.417 en 1.437 mm afhankelijk van de versie. Verder zou Audi veel werk steken in het interieur, de multimedia in het bijzonder. De touchpad, die zijn intrede maakte op de A8 en inmiddels al te zien is op de A6 en A3, wordt slimmer en kan de taak van de stembediening overnemen. Zoals je op de niet-officiële renders ziet, zou Audi het interieur niet zo radicaal gaan wijzigen, daar waar Mercedes dat met de C-klasse wel van plan is.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen