Autonieuws: Teaser

Audi Brussels zou ook volgende A1 mogen bouwen

Audi Brussels haalt goede punten bij het management in Ingolstadt. Dat zou als gevolg kunnen hebben dat ze ook de volgende generatie A1 zullen mogen bouwen. Audi maakte vandaag bekend om globaal 22 miljard euro te investeren in nieuwe modellen wereldwijd.

Behalve voor die nieuwe modellen dient die 22 miljard ook voor innovatie en uitbreiding van de productiefaciliteiten. Het gaat om een recordinvestering voor het merk met de vier ringen. Zeventig procent van het bedrag is bestemd voor nieuwe modellen en technologie, klinkt het in een persbericht. Meer dan de helft daarvan is bestemd voor de vestigingen in Ingolstadt en Neckarsulm. Over hoeveel Audi wil investeren in Vorst kan men voorlopig nog niets kwijt.

In mei van dit jaar werd al geopperd dat de productie van de volgende generatie A1 naar Vorst zou komen, al werd toen de stijgende loonkost als een nadeel aangehaald. Vandaag klinkt het in bedrijfskringen dat Vorst een goede kans maakt, al is er nog geen beslissing gemaakt. De Audi Q1 crossover, gerelateerd aan de A1, zou wel in Ingolstadt gemaakt worden.

Dat Audi investeert om te groeien, is wel duidelijk. Eerder maakten we al bekend dat ze tegen 2022 11 nieuwe modellen op de markt willen brengen.

Audi Brussels mikt voor 2014 volgens de vakbonden op een productie van 115.000 wagens van de A1, meldde men vorige week. Dit jaar bouwde de Brusselse Audi-fabriek 120.187 wagens.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen