Autonieuws: Varia

Audi A1 vanaf 15.590 euro in België

![Prijzen Audi A1 Belgie][1] Tot oktober is er van de A1 in Vorst nog niets te bespeuren, maar bestellen kan al wel, wij geven je de prijzen mee van de premium stadwagen die Audi eerder in Genève voorstelde. Goedkoop is hij niet, dat [wisten we al][2]. De instapper kost je dan ook al meteen 15.590 euro. Voor dat geld krijg je de 1.2 TFSi, die 86 pk sterk is. [1]: https://autofans.be/sites/default/files/imce4/Audi-A1-2010-thumb.jpg "Prijzen Audi A1 Belgie" [2]: https://autofans.be/content/dit-de-audi-a1

Een trapje hoger brengt je bij de 1.4 TFSi met 122 pk voor 20.150 euro. Een blok dat we eerder al aan de tand voelde in de Scirocco. Dat wil zeggen dat je een dubbele koppeling krijgt, in tegenstelling tot de handgeschakelde vijfbak die je krijgt in de andere varianten. 

Gaan we Belgisch, en dus dieselen, dan gaat de keuze tussen een 1.6 TDI met 90pk/230Nm of 105pk/250Nm voor 18.950 euro. Dat blok kennen we al uit de Golf Bluemotion. Het spreekt als vanzelf dat er later nog sportievere varianten zullen worden gelanceerd, al blijft Audi daar tot op dit moment nog wat vaag over.

Standaard is de Audi A1 (gelukkig voor die prijs) uitgerust met elektrisch bediende ruiten en zijspiegels, start/stop functie, sportstuur, radio-cd-speler en stabiliteitscontrole. Is er nog ruimte in het budget, ga dan voor het Ambition niveau. Voor die extra 1.500 euro krijg je lichtmetalen velgen, sportzetels, sportieve ophanging en mistlichten.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen