Autonieuws: Concept cars

Alsjeblieft, Alpine: maak deze knotsgekke supercar met 740 pk sterke V6

Alpine heeft iets helemaal nieuws onthuld en nee, het heeft eens geen viercilindertje aan boord. Het is ook niet volledig elektrisch, al stoot deze Alpenglow Hy6 wel helemaal niks uit. Dat dankt hij aan een verbrandingsmotor op waterstof en dat is een biturbo-V6 met 740 pk… Nu spreken we, Alpine!

Alpine doet eens gek tijdens de Paris Motor Show die nu aan de gang is, en dat mag je letterlijk nemen. Zo hebben de Fransen er de A110 R Ultime onthuld, die de sportwagen met middenmotor op alle vlakken tot nieuwe hoogten tilt. Het is bijvoorbeeld de sterkste A110 ooit met zijn 345 pk en natuurlijk de snelst accelererende, maar vooral de prijs van de Ultime-versie is compleet van de pot gerukt. Aan minstens 265.000 euro kunnen we ons dan ook voorstellen dat kopers niet bepaald in de rij zullen staan, dus dat zette hen zelf misschien ook aan het denken… Waar zouden mensen zo’n bedrag wél aan willen uitgeven?

Voorsmaakje van toekomstige supercar?

Dit, als je ’t ons vraagt. Maak namelijk kennis met de Alpine Alpenglow Hy6 en komt die naam je enigszins bekend voor, dan is dat eigenlijk geen toeval. Zo toonde Alpine de Alpenglow twee jaar terug al eens in conceptvorm en een half jaartje geleden bouwden ze het ding écht, maar dan met een viercilindermotor tussen de assen. Die Alpenglow Hy4, zoals die toen ging heten, dronk niet gewoon benzine maar wel iets helemaal anders: waterstof. Het resultaat: 340 pk tegenover 0 g/km CO2-uitstoot… Maar zelfs dat kon gewoon nog beter.

Image
Alpine Alpenglow Hy6 2024

Als ‘Alpenglow Hy6’ krijgt diezelfde conceptcar nu namelijk geen 2.0-vierpittertje meer, maar wel een heuse 3.5-liter biturbo-V6 op waterstof. Het resultaat laat zich dan ook voelen: deze supercar stuurt maar liefst 740 pk naar zijn achterwielen. Dat vermogen komt vrij bij 7.400 toeren per minuut maar daar stopt deze nieuwe V6 nog niet met zingen. Zo begint de rode lijn pas bij 9.000 toeren en wring je de aandrijflijn echt helemaal uit, dan moet volgens Alpine een topsnelheid van 330 km/u haalbaar zijn.

Alpine ontwikkelde deze Alpenglow Hy6 vooral als studiemodel voor de racerij, maar stiekem is een productieversie niet helemaal uitgesloten. Zo doopte het merk zijn F1-fabriek pas nog om tot ‘Hypertech Alpine’ en daar wil het onder andere een toekomstige supercar gaan ontwikkelen. Wordt dat er dan eentje naar het voorbeeld van deze Alpenglow Hy6? Wie weet…

 

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen