Autonieuws: Teaser

Stelt VW lancering ID.3 uit vanwege foutmeldingen?

De start van de eerste echte elektrische Volkswagen loopt niet van een leien dakje. Moet Volkswagen de lancering binnenkort uitstellen?

Volkswagen heeft het niet makkelijk met de ontwikkeling van hun eerste elektrische massamodel. Eind vorig jaar doken al geruchten op over de problemen die het merk zou hebben met de wagens. Nu maakt Manager Magazin gewag van uitstel voor de definitieve lancering. Op dit moment rijden een handvol testrijders de eerste fouten uit het model.

Laat daar net het schoentje wringen. Want volgens het Duitse blad krijgt Volkswagen elke dag zo'n 300-tal foutmeldingen binnen van de testrijders. Het zou gaan om fouten in de basisarchitectuur van de software, waarvan de ontwikkeling te snel zou uitgerold zijn. Dat bericht komt volgens Manager Magazin van de medewerkers bij Volkswagen zelf.

opkijken tegen boete

Intussen heeft VW volgens de geruchten zowat 10.000 ingenieurs aan het werk gezet om de problemen op te lossen alvorens de ID.3 aan het grote publiek verkocht zal worden. Daardoor zou het wel eens kunnen dat de commercialisatie van de ID.3 met een jaar uitgesteld zal moeten worden. Laat dat dan weer een streep door de financiële rekening van VW zijn, dat opkijkt tegen een grote boete als het de nieuwe Europese uitstootnormen niet haalt.

Image
2019_vw_meb_open

Welke oplossing VW voor het probleem zal verzinnen is nog niet bekend. Eerder ging het gerucht de ronde dat de Duitsers zowat 20.000 ID.3's van de band zouden laten rollen zonder de volledige software aan boord. Die zou dan nadien worden bijgewerkt door een team van ingenieurs.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen