Autonieuws: Officieel

Honda S660 Modulo X blijft vreemde eend

Honda is klaar met een opgefriste versie voor haar 'KEI-sportwagen'. Die S660 Modulo X blijft een naar Europese normen compleet eigenzinnig baasje.

Jawel, Honda heeft een sportieve coupé in haar gamma naast de NSX. Nee, geen verborgen S2000, wel de S660. Een auto die in 2015 het levenslicht zag en onder de KEI-car-regulatie valt van Japan. Kleine proporties dus en een al even kleine motor. Hoe klein? Denk 660 cc grote driecilinder turbobenzine met 64 pk (104 Nm). Toch heeft de S660 serieus wat aanhang in Japan. Te meer door de fiscale voordelen en - laat ons eerlijk zijn - best fraaie looks.

Image
honda-s660-modulo-x-2018

De S660 Modulo X is een evolutie op die S660 met sportieve bumperwerk voor en achter, centrale uitlaat en een extra spoiler op je beweegbare spoiler. Want waarom niet? Verder keek Honda ook nog eens naar de techniek. De motor blijft onaangeroerd maar de ophanging krijgt variabele dempers en het remgerief betere rotors en remrubber. Volgens de Japanners genoeg om sportwagenprestaties naar het stuur te kanaliseren.

Image
honda-s660-modulo-x-2018

Zo'n 22.000 euro kost deze S660 Modulo X in Japan (geen grap). Waardoor het meteen duidelijk is waarom Honda geen seconde heeft overwogen om de wagen in Europa te commercialiseren.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen