Autonieuws: Officieel

Volkswagen zal ook nog na 2050 diesel- en benzinemotoren bouwen

De Volkswagen Groep zal de komende jaren hard inzetten op alternatieve aandrijvingen. Met een serieuze nadruk op elektrificatie. Al blijft er in het concern ook nog plaats voor de verbrandingsmotor. Zelfs nog na 2050. Waardoor VAG toch niet al haar eieren in één mandje legt.

In vette letters schrijft Volkswagen dat het met nog één nieuwe generatie verbrandingsmotoren zal komen en dat daarna de poorten open staan voor de elektromotor. Alleen klinkt die taal stoerder dan ze echt is, dat blijkt uit berichtgeving van Bloomberg die sprak met VW's strategy chief Michael Jost.

Zo zal die nieuwe familie van verbrandingsmotoren pas in 2026 verschijnen én zal VW de motoren blijven doorontwikkelen, ook na 2050. Om op die manier zeker te zijn ook markten te kunnen bedienen die de komende 30 à 50 jaar geen dekkende laadinfrastructuur hebben voor elektrische auto's. Volkswagen gelooft dus duidelijk in de elektrische auto maar wil de gekende verbrandingsformule niet zo maar in de vuilbak smijten. Een slimme bedrijfsstrategie.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen