Autonieuws: Officieel

Volkswagen knalt EV-markt binnen met ID.3! (2019)

Volkswagen moeit zich niet altijd in het segment van de elektrische auto's maar wanneer het dat doet lanceert het de ID.3 1st hatchback met 420 km range, 1 jaar gratis laden en een kostprijs die onder de 40.000 euro duikt! Binnenkomen met een knal, heet zoiets.

Dat Volkswagen met een elektrische hatchback op de proppen ging komen die naast de Golf zou staan in de showroom, het was een publiek geheim. Na de nodige conceptwagens op salons over de gehele wereld is VW nu klaar om de eerste klanten te ronselen. Het resultaat is de ID.3 en de specs, prijzen en vormgeving maken duidelijk dat VW stevig haar potentiële markt heeft bestudeerd.

Sub 30K

VW is er namelijk van overtuigd dat niet elke klant baat heeft bij een dure elektrisch auto met gigantische batterij en range. Het is dan ook daarom dat de ID.3 in drie smaken zal komen. Te zeggen; een versie met 45 kWh, een variant met 58 kWh en een versie met maar liefst 77 kWh aan batterij. Die modellen geraken respectievelijk 330 km, 420 km en 550 km ver. WLTP-cijfers trouwens. Waardoor de uiteindelijke resultaten niet al te hard zouden mogen afwijken.

Image
volkswagen id3 1st 2019

Het resultaat is dat Volkswagen haar ID.3 in Duitsland in de markt kan zetten voor een prijs die onder de 30.000 euro duikt. Initieel zal VW echter 30.000 exemplaren van haar "ID.3 1st" gaan bouwen, een lanceringseditie die klanten over de streep moet trekken en ID.3's in de straat moet krijgen. Die versie gebruikt de mid-range accu van 58 kWh (420 km range), is riant uitgerust en mag van VW één jaar lang (of 2.000 kWh) gratis aan de publieke oplaadpaal hangen. Het strafste van dit alles? De prijs die onder de 40.000 euro zal liggen... voor aftrek van subsidies.

Helemaal mee in het verhaal? Dan kan je HIER een exemplaar reserveren.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen