Autonieuws: Officieel

Noodlot Audi TT bezegeld

De baas van Audi heeft het met zoveel woorden gezegd: de TT gaat eruit. De verkoopcijfers zijn gekelderd en er is geld nodig voor de steile elektrische ambities van het merk.

Afgelopen donderdag hield Audi zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergadering, waar het management zijn toekomstplannen uit de doeken deed. En in die plannen is voor de TT geen plaats meer, zo zei CEO Bram Schot letterlijk. Zo veel mensen zullen hem trouwens niet missen: in zijn grootste afzetmarkt, de VS, zijn er vorig jaar slechts 1.289 exemplaren van verkocht… De TT zal worden vervangen door een “emotioneel elektrisch model”. Het merk heeft namelijk een duidelijke ambitie: “Op middellange termijn willen wij het sterkste gamma van elektrische modellen aanbieden van alle premium concurrenten”, aldus nog Schot. Tegen 2025 zal het gamma minstens 20 volledig elektrische modellen en meer dan 10 op een andere manier geëlektrificeerde aanbiedingen tellen. “Het zou zelfs kunnen dat de opvolger van de A8 een puur elektrische auto wordt, al is daarover nog niets beslist,” zo besloot de Nederlandse CEO.

CO2-quota

Financieel directeur Alexander Seitz heeft een heel duidelijke verklaring voor die strategie: “EV’s zijn dan wel duur om te ontwikkelen, maar de CO2-quota die we moeten aankopen kosten ons nog veel meer. Als financieel directeur ben ik blij met elke elektrische auto die we verkocht krijgen, zelfs al is de winstmarge daarvan lager dan die van een model met verbrandingsmotor”. Tsja, als je het zo bekijkt…

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen