Autonieuws: Officieel

Mazda vernieuwt CX-5 voor 2022

De CX-5 gaat al weer vier jaar mee, tijd dus voor een facelift. Binnenin kreeg Mazda's prijsbeest onlangs nog een nieuw multimediasysteem. Voor modeljaar 2022 werd ook de buitenkant licht aangepast.

Je gaat de nieuwe en oude CX-5 naast elkaar moeten zetten om de verschillen te zien. Op zich niet zo verwonderlijk, het design van de CX-5 kon nog altijd perfect mee. Het verschil zit hem in de lichtblokken en het radiatorrooster. Zo zien we net iets meer chroom en vinden we zowel voor de koplampen als achterlichten twee L-vormige lichtunits terug.

Ook nieuw zijn de verschillende rijmodi die je gaat kunnen kiezen met Mazda's MI-Drive. Verder zegt Mazda het rijcomfort te hebben verhoogd en zouden er minder rolgeluiden zijn op ruwe ondergrond. Een basis CX-5 komt standaard met 19 inch lichtmetalen velgen, een HD-achteruitrijcamera en Mazda's connect systeem met een 10,25 inch scherm en navigatie. Verder ga je kunnen kiezen uit vier uitvoeringen. De Newground, Enso, Homura en topversie Takumi. Ook is er nu een draadloze smartphone oplader beschikbaar en een nieuwe automatisch rijsysteem voor in de file.

Image
Mazda CX-5 facelift 2022 newground

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen